Monday, April 15, 2013

Spatial, Project3

For the next project, Lillie and I decided to make a monument to YouTube. The experience will be a sort of fluctuating hall of fame with the content changing based on the number of likes and views. Right now we're thinking of a free standing circular hallway installed in San Bruno, CA. where YouTube was founded. The circular nature accounts for both traffic flow and for optimal audio clarity. Videos will be displayed on a grid and organized by popularity. Videos with the most likes will be displayed closest to the beginning. Visitors will be able to use the interface to search videos based on a number of factors. They can also use their Smart Phone to connect to the wall and save the videos they like. When  a video is selected for viewing it expands as much as it can before it would interfere with other's view experience. The back interior wall is slatted and soundproofed and video thumbnails follow the visitor around along the slats allowing others to see what people liked and give them an opportunity to like themselves.
As it turns out, YouTube has pretty strict style guide parameters. We may or may not stick to these if we feel like justifying some amendments to their brand.

We've also had thoughts about including some sort of honor/award that can be installed for YouTube authors who reach a certain level of notoriety. 

No comments:

Post a Comment